Kako da uštedite kada tražite stan na dan u Beogradu

0
253
stan na dan beograd
Foto: bookaweb.com

U poslednje vreme, sve je više onih turista koji posećuju srpsku prestonicu, budući da ona može da im pruži mnoštvo zabave, interesantnih atrakcija i kvalitetnih zanimljivosti. Većina turista se najpre posvećuje detaljnom istraživanju jeftinih smeštajnih jedinica u Beogradu, budući da je ovaj grad poznat po nešto većim cenama od proseka. Stoga, u nastavku teksta vam nudimo nekoliko saveta pomoću kojih ćete moći lako da uštedite prilikom boravka u srpskoj prestonici.

stan na dan beograd
Foto: bookaweb.com

Tražite smeštaj na periferiji

Kada krenete da tražite stan na dan, uštedu možete lako ostvariti ukoliko tražite apartman koji se nalazi na periferiji grada. Apartmani koji su udaljeni od centra nekoliko kilometara odlični su iz više razloga, a svakako da je njihova prednost i niža cena. Osim toga, oni će vam ponuditi i dovoljnu udaljenost od gradske buke, više zelenila, mirnije okruženje i kvalitetniji odmor i san.

Zahvaljujući velikom razvoju smeštajne ponude u Beogradu, danas je na periferiji moguće pronaći mnoštvo smeštajnih jedinica koje nude odličan odnos cene i kvaliteta. Naselja kao što su Borča, Ledine, Surčin, Batajnica, Grocka ili Voždovac ponudiće mogućnost iznajmljivanja smeštajne jedinice po ceni već od 25 evra po noćenju. Svi smeštajni kapaciteti u gradu opremljeni su neophodnim uređajima, kvalitetnim nameštajem i potpunim komforom.

Svakako, stan na dan je već godinama unazad najpristupačnija opcija za boravak u Beogradu, budući da je dosta jeftiniji nego što je to slučaj sa hotelima. Isto tako, prilikom boravka više dana u stanu možete ostvariti i brojne popuste, a uvek će vam na raspolaganju biti potpuna privatnost, komfor i udobnost.

stan na dan beograd
Foto: bookaweb.com

Detaljno istražite smeštajnu ponudu u svim delovima grada

Iako centralni deo grada važi za najskuplji po pitanju smeštajnih jedinica, a periferija za najjeftinije, to nije u svakom slučaju izričito tako. Primera radi, postoje različita elitna naselja izvan centralnog dela grada, koja ipak nude visoke cene smeštaja. Takvi su naselje Belvil, A blok stana na dan  i Airport City, gde je cena jednog noćenja oko 80 evra. 

Sa druge strane, čak i opštine koje su smeštene u samom centru grada mogu da ponude nešto jeftinije cene smeštaja u odnosu na prosek.  U centralnim delovima grada kao što su Dorćol, Savski venac i Stari Grad možete pronaći smeštaj po ceni već od 35 evra, ukoliko se aktivno posvetite potrazi. Ovakvi stanovi će vam takođe pružiti potpunu udobnost, kvalitet i urednost, ali i blizinu glavnim gradskim atrakcijama. 

stan na dan beograd
Foto: bookaweb.com

Pronađite i rezervišite smeštaj online 

Online rezervacije doneće vam brojne pogodnosti kada je u pitanju potraga za smeštajem u Beogradu. Online rezervacije omogućiće vam da potpuno jednostavno i na besplatan način odaberete i rezervišete stan na dan koji vam se najviše dopada. Ogromna ponuda i mogućnost rezervacije 24h samo su neki od benefita brojnih platformi, koje se danas sve više koriste.

Isto tako, prilikom rezervacije smeštaja u Beogradu online moći ćete da ostvarite često i popuste do 15%, a last minute opcije vam mogu ponuditi čak i veću uštedu. Ovo će turistima dosta značiti prilikom planiranja putovanja, budući da mnogi žele da uštede budžet za posetu brojnih atrakcija i manifestacija u gradu. Takođe, online rezervaciju možete i potpuno besplatno otkazati, uz određeni vremenski rok. 

stan na dan beograd
Foto: bookaweb.com

Putujte u Beograd van sezone

Iako je poslednjih godina Beograd gotovo konstantno preplavljen stranim i domaćim turistima, ipak postoje određeni periodi u godini kada možete uživati u manjoj gužvi u gradu. Svakako, manja gužva uslovljava i manju cenu smeštajnih jedinica, te je savet da ukoliko hoćete da uštedite, izbegavate udarne termine za posetu Beogradu. 

Najviše turista se odlučuje da Beograd poseti tokom zime i tokom leta, kako zbog godišnjih odmora, tako i zbog brojnih aktivnosti, zanimljivosti i manifestacija koje su tada turistima na raspolaganju. Tokom zime i novogodišnjih praznika, mnogi turisti se odlučuju da posete baš Beograd zbog brojnih božićnih i novogodišnjih sadržaja, a cena smeštaja tada može da ide i do 100 evra po noćenju. Sa druge strane, letnja sezona je u Beogradu uvek uspešna, a cene su gotovo iste kao i tokom zime. 

stan na dan beograd
Foto: bookaweb.com

Iako Beograd važi za najskuplje mesto u čitavoj zemlji, itekako je moguće ovde pronaći smeštaj po pristupačnim cenama. Stoga, potrebno je da detaljno istražite smeštajnu ponudu grada i da na taj način odaberete smeštajnu jedinicu koja će vam ponuditi odličan odnos cene i kvaliteta. Takav odabir obezbediće vam odličnu uštedu novca, te ćete moći u potpunosti da uživate u svim čarima koje Beograd nudi. 

Ukoliko želite da pročitate još mnogo zanimljivih tekstova o drugim mestima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstIstražujemo jedinstvene mogućnosti električnog bicikla
Sledeći tekstPriprema za zimovanje u Srbiji: Saveti za očuvanje dobrog zdravlja

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime