Vidikovac Sokolarica – Savršen pogled na kanjon Rače

0
1978
Vidikovac Sokolarica
Foto: mojsvetuboji.com - Vidikovac Sokolarica – Nacionalni park Tara

Vidikovac Sokolarica nalazi se na Tari i udaljen oko 1500 metara od centra Sokoline. Pripada Nacionalnom parku Tara i sa njega se pruža prelep pogled na kanjon reke Rače, oštre okolne stene, Crnjeskovo, Kaluđerske bare i krstastu stenu. Smešten je na nadmorskoj visini od 993 metara i predstavlja idealnu destinaciju za svakog početnika u planinarenju, jer je put do njega veoma lak.

Vidikovac Sokolarica
Foto: instagram@katarina_mandarina – Pogled zimi

Vidikovac Sokolarica – Kako doći do njega?

Kao što smo već pomenuili, vidikovac Sokolarica se nalazi na oko 1500 metara udaljenosti od centra Sokoline. Ka ovom vidikovcu se možete upititi pešice, a ukoliko ipak nemate vremena za šetnju, automobilom možete prići skoro do samog vidikovca. Put od Sokoline do vidikovca je obeležen tablama. Na samom vidikovcu vas očekuju ograda i klupica, tako da potpuno bezbedno možete sesti i uživati u divljoj i netaknutoj prirodi.

Vidikovac Sokolarica
Foto: instagram@_jelena_m21 – Pogled leti

Pored glavnog vidikovca, pod imenom Sokolarica se računaju još dva vidikovca, koja se nalazi u neposrednoj blizini. Sa njih se takođe pružaju predivni pogledi na ovaj deo Tare i isto tako im možete prići automibilom na svega par minuta hoda.

Planina Tara nudi zaista veliki broj mesta sa predivnim pogledom na ovaj kraj Srbije, a ukoliko posetite ovu planinu u zapadnoj Srbiji, ne propustite priliku da posetite i Sokolaricu. Iako nije popularan poput vidikovca Banjska stena, koji je jedan od simbola srpskog turizma, verujemo da svakako nudi jednako lep pogled, mir i uživanje.

Da li ste ikada posetili Taru i ovaj vidikovac i kakav je bio Vaš doživljaj?

Ukoliko želite da pročitate još tekstova o drugim vidikovcima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstJezero Dobrodol – Jedno od najlepših jezera Srema
Sledeći tekstŠatrinačko jezero – Jezero Međeš na Fruškoj gori

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime