Vidikovac Zelenika – Pogled na panoramu Drine

0
2970
Vidikovac Zelenika
Foto: instagram@taranationalparksrb - Vidikovac Zelenika

Vidikovac Zelenika je novouređeni vidikovac u Nacionalnom parku Tara. Smešten je odmah pored puta koji se sa Mitrovca spušta ka Perućcu, a sa njega se pruža nestvarno lep pogled na jezero Perućac, Drinu, hidroelektranu „Bajina Bašta”, Gvozdačke planine i područje Ostata u Republici Srpskoj. U daljini se pruža pogled i na Bajinu Baštu. Ovo je jedanaesti uređeni vidikovac u sklopu Nacionalnog parka Tara, koji na ovaj način svim svojim posetiocima omogućava još jedan božanstven pogled.

Vidikovac Zelenika
Foto: instagram@the.prince.1910 – Pogled na jezero Perućac sa vidikovca Zelenika

Vidikovac Zelenika, njegov izgled i naziv

Na kaskadnom platou pored puta, koji se spušta sa Mitrovca ka Perućcu, postavljena je drvena ograda kao i 6 veoma lepo dizajniranih nadstrešnica sa stolovima, klupama i ležaljkama. Na svakoj od nadstrešnica stoji po jedan naziv: Nacionalni park Tara, Tara, Drina, Bajina Bašta, Bajina Bašta ♥ Podrinja i TaraDrinaBB. Na ovaj način Vam je omogućeno da vidikovac posetite u prolazu, ali i da odmorite i uživate duže u ovom delu Srbije. Pored samog vidikovca, odvojen drvenom ogradom, postoji i parking, koji je takođe uređen i nalazi se pored samog puta.

Vidikovac Zelenika
Foto: instagram@putovanje.radovanje

Sa vidikovca se pruža jedan od najlepših panoramskih pogleda na reku Drinu. Zahvaljujući tome, vidikovac je dobio ime Zelenika. Naziv Zelenika su meštani ovih krajeva koristili za reku Drinu kroz istoriju.

Vidikovac Zelenika
Foto: instagram@plavidon_87 – Pogled na reku Drinu

Vidikovac na mapi

Vidikovac Zelenika udaljen je oko 18 kilometara od Bajine Bašte.

Ukoliko želite da saznate informacije o mnogim drugim vidikovcima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstTop 10 mesta koja morate posetiti na Zlatiboru
Sledeći tekstEl Paso City – Kaubojski grad na Zlatiboru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime