Draganov vir – Vodopad na Staroj planini

0
1678
Draganov vir
Foto: @subratovicmilan

Draganov vir je vodopad koji se nalazi u blizini sela Dojkinci, na Staroj planini, na Dojkinačkoj reci. Reka je karakteristična po rečnom koritu od crvenog peščanika i brojnim manjim slapovima i virovima. Dolina ove reke je jedna od najlepših rečnih dolina na prostoru čitave Srbije.

Kako doći do vodopada Draganov vir?

Do Draganovog vira se može doći iz sela Dojkinci. Od planinarskog doma se kreće makademskim putem, koji prati Dojkinačku reku. Prvo ćete naići na vodopad Tupavica. Nakon što pređete 3 kilometra od planinarskog doma, naići ćete na raskrsnicu. Potrebno je da nastavite da pratite put, na koji upućuje znak sa natpisom Tupavica i Arbinja.

Nakon 4,5 kilometara od skretanja na prethodno pomenutoj raskrsnici, naići ćete na jednu staru kuću sa leve strane puta. Kod te kuće skrećete desno. Draganov vir se nalazi na udaljenosti od oko 50 metara od glavnog puta.

Vodopad zajedno sa Tupavicom i ostalim vodopadima predstavlja pravu atrakciju Stare planine. Turisti ovo prelepo mesto posećuju tokom čitave godine. Vodopad je jednako lep i u zimskom periodu.

U video prilogu ispod možete videti kako izgleda vodopad Draganov vir:

Ukoliko želite da pročitate više tekstova o drugim vodopadima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstCrni vrh – Šumadijske planine (Kragujevac)
Sledeći tekstVodopad Bukovački do na Staroj planini

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime