Vodopad Soko – Skriveni vodopad Radan planine

0
2242
Vodopad Soko
Foto: instagram@jovanjovicphotography - Vodopad Soko

Vodopad Soko nalazi se na Radan planini, na 664 metara nadmorske visine. Udaljen je svega 2,5 kilometara od Prolom Banje i do njega se dolazi kada krenete putem prema crkvi Lazarici. U toku tog puta, naići ćete na manji putokaz, koji vas usmerava ka njemu. Vodopad Soko je visok 6 metara i tek u poslednjih nekoliko godina postaje poznat javnosti.

Vodopad Soko

Do vodopada se dolazi stazom uz rečicu, koju ćete na putu do njega morati da prelazite nekoliko puta. Zbog toga, pažljivo izaberite obuću u kojoj ćete krenuti na ovaj izlet. Vodopad je dobro sakriven na obroncima Radan planine i tek odnedavno postaje još jedna turistička atrakcija ovog kraja. Ukoliko želite da saznate šta sve možete posetiti na Radan planini, koja je puna turističkih atrakcija, kliknite ovde.

U video prilogu ispod, možete pogledati kako izgleda deo puta do vodopada Soko, kao i sam vodopad. Kao što smo pomenuli, rečicu ćete morati da prelazite nekoliko puta, što ovu avanturu čini posebno interesantnom.

Pored vodopada Soko, na Radan planini se nalazi još jedan vodopad, Ripivoda, koji je visok čak 40 metara, a sve o ovom vodopadu možete saznati klikom na link ovde.

Vodopad Soko na mapi: 

Mapa pokazuje put kojim se dolazi do vodopada i koji je veoma jednostavan. Postoji samo jedno skretanje, nakon što krenete iz Prolom banje ka crkvi Lazarici, i označeno je manjim putokazom.

Ukoliko želite da pročitate još članaka o drugim vodopadima u Srbiji, kliknite ovde.

Foto: instagram@marinacvetkovic2102

Prethodni tekstProlomska reka sa Radan planine
Sledeći tekstPlanina Jelica – Nestvaran pogled i uživanje u šetnjama

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime