Zašto je stan na dan najbolja opcija za smeštaj u Beogradu

0
416
apartmani-beograd-smestaj-nekretnine

Prethodnih godina svedoci smo ekspanzije privatnog smeštaja. Izbor ove vrste smeštaja se znatno obogaćuje, a turisti se sve više opredeljuju pre za ovu vrstu smeštaja, nego za hotelski. Ovaj trend je prisutan u celoj Srbiji, pa tako i u našoj prestonici. Koji su to razlozi za toliku popularnost privatnog smeštaja, i zašto je stan na dan zapravo najbolja opcija, saznaćete u nasatvku.

Privatni smeštaj je znatno povoljniji od hotelskog

Cena je svakako jedan od glavnih faktora, i jedna od najuočljivijih prednosti stana na dan. Stan na dan je jeftiniji u slučaju kratkoročnih boravaka, a u slučaju da duže boravite, ovaj smeštaj može da bude još povoljniji. Naime, politika velikog broja vlasnika apartmana je da daju popust svojim gostima ukoliko duže borave u njihovom smeštaju.

Privatni smeštaj će vas tako koštati i 40-50% manje u donosu na hotelski. Kada govorimo o konkretnim cenama u Beogradu, to znači da ćete u prestonici pronaći smeštaj za dvoje po ceni od 30-35 evra. Ukoliko birate privatni apartman na periferiji grada, možete proći još jeftinije.

Stan na dan Beograd

Privatni apartmani nude mnogo veći izbor lokacija

Hotelski smeštaj, pretežno je skoncentrisan u centru Beograda.Naravno, centar bilo kog grada jeste najatrkativniji deo grada. Međutim, centar može da bude loš izbor kada želimo mir i beg od buke i vreve.

U tom smislu, privatni smeštaj je u velikoj prednosti. Stan na dan Beograd možete da pronađete u bilo kom delu grada. Ovo vam znatno olakšava organizovanje i planiranje vašeg obilaska Beograda. Smeštaj možete da birate u blizini atarkcija i znamenitosti koje želite da posetite, štedeći n ataj način vreme i novac za prevoz.

Smeštajni kapaciteti privatnih apartmana njihova velika prednost

Za porodične obilaske Beograda, ali i za posetu prestonice sa društvom, privatni smeštaj je idealna opcija. Naime, smeštajni kapciteti stanova se kreću od dve do osam osoba. 

Naravno, možete pronaći smeštaje primaju i preko deset osoba, i takvi apartmani se uglavnom iznajmljuju za različite vrste okupljanja, zabave i slično. Ipak smeštajni kapacitet najvećeg broja apartmana je za četiri osobe. 

Ovo znači da ćete vrlo lako pronaći stan na dan u kom se možete smestiti sa celom porodicom. Ovo je posebno značajno kada putujete sa manjom decom.

Stan na dan Beograd

Privatnost je na maksimalnom nivou

Dešava se vrlo često, da ono što je bio povod za odmor, često ne dobijemo od smeštaja – a to su privatnost i sloboda. U vremenu neprestane komunikacije i protoka informacija, privatnost postaje pravi luksuz.

Privatni apartmani nude upravo to. Imate svoj prostor, bez recepcije, sretanja sa drugim gostima i slično. Sa vlasnicima apartmana imate komunikaciju samo u onoj meri u kojoj je to vama potrebno. Najčešće to bude prilikom ulaska i prilikom odlaska iz apartmana.

Stan na dan Beograd

Sjajna opremljenost apartmana čini ih idealnim za duže boravke

Ono što prati ekspaniziju privatnih apartmana jeste obogaćivanje ponude. Vlasnici stanova se u sve većoj konkurenciji nameću turistima tako što cene čine konkurentskim ili tako što obogaćuju ponudu.

Stoga ćete danas u jednom beogradskom apartmanu za iznajmljivanje prosečne cene, po pravilu naći klima uređaj, WiFi, kablovske kanale. Pritom, radi se uglavnom o moderno opremljenim apartmanima, sa novim komadima nameštaja. Kuhinje su takođe, vrlo dobro opremljene aparatima za pripremu i skladištenje hrane, što je posebno značajno kod dužih boravaka. Sa dobro opremljenom kuhinjom, sami možemo pripremati hranu i na ovaj način znatno uštedeti novac.

U Beogradu je sve veći broj apartmana sa luksuznim sadržajima. Tako su, u toj kategoriji, najtraženiji apartmani sa đakuzijem. Turisti koji žele potpuni spa ugođaj u prestonici, uz maksimalnu privatnost, opredelju se za privatne apartmane sa saunama, tepidarijumima. Porodice sa malom decom, se u ponudi luksuznih apartmana opredljuju često za one koje nude bazene, izbegavajući na taj način gužve gradskih bazena.

U najluksuznije, pa i najskuplje spadaju apartmani specijalizovani za žurke. Ova vrsta apartmana odlično je tehnički opremljena. Istitče se atraktivno osvetljenje, kvalitetno ozvučenje, ali i veliki smeštajni kapaciteti. Cena ovih apartmana se kreće uglavnom od 100 evra, a može da dostigne cebu i od 300 evra za noć u zavisnosti od opremljenosti i lokacije gde se nalazi.

Kada postavi čuveni odnos cena-kvalitet može se reći da ćete u Beogradu za prosečnu cenu apartmana za dve osobe, dakle od 30-35 evra, dobiti moderan, sasvim dobro opremljen apartman, pogodan za duže boravke, na odličnoj lokaciji, koja odgovara vašim potrebama i planovima.

Nadamo se da vam je naš tekst bio od pomoći i da je vaša slika o smeštaju u prestonici sada jasnija. Mi vam želimo ugodan boravak i lep provod u Beogradu.

Ukoliko želite da pročitate još mnogo zanimljivih tekstova o drugim mestima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstManastiri, crkve i džamija na planini Zlatar
Sledeći tekstKombinujte prirodu, kulturu i gastronomiju – Isplanirajte odmor u nekom od ovih gradova

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime