Obilazak planine Rtanj – Putešestvije Čika Zokija

0
1359
Obilazak planine Rtanj
Foto: instagram@igor_milosevicccc - Pogled na planinu Rtanj

Poznato je da je istočna Srbija veoma bogata prirodom. Tako je u tom delu Srbije smeštena i srpska „piramida“ – planina Rtanj. Planina Rtanj se nalazi u Zaječarskom okrugu, u blizini Boljevca.

Najviši vrh je Šiljak, sa nadmorskom visinom od 1565 metara. Planina se naglo diže iz ravnice u obliku trapeza, široko i masivno, dok se pri vrhu sužava skoro pravilnom kupom. Iz tog razloga postoji verovanje da je planina Rtanj zapravo piramida, i predstavlja prirodni fenomen.

U nastavku teksta možete pogedati 2 video priloga, u kojima Zoran Ćuk obilazi planinu Rtanj i upoznaje nas sa njom i njenim lepotama.

Obilazak planine Rtanj

Obilazak planine Rtanj Zoki započinje u selu Mužinac, u gostima kod domaćina Slavoljuba, sa kojim razgovara o životu u ovim predelima i samoj planini, a kasnije nas vodi u novu avanturu putevima Rtnja, ka najvišem vrhu ove mistične planine.

U drugom delu, Putešestvija se nastavlja putevima planine Rtanj. Na usponu, ka najvišem vrhu, Zoki provodi još jednom noć u šatoru, u šumi i plan je da sutra nastavi put. Ranim jutrom nastavlja uspon ka Šiljku i vodi nas laganim korakom kroz priču dalje. Na samom vrhu saznajte koje priče su vezane za vrh planine i uživajte u predivnim pogledima sa novih planinskih visina. U povratku sa Šiljka na kraju ove putešestvije Zoki nas vodi do pećine Ledenice, jedne od mnogih koje se nalaze na planini Rtanj.

Ukoliko želite da pročitate još zanimljivih tekstova o drugim mestima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstPlanina Kukutnica – Najviši vrh u opštini Arilje
Sledeći tekstVidikovac Golubac na Divčibarama (1056 mnv)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime