Vidikovac Molitva – Najlepši pogled na meandre Uvca

0
9347
Vidikovac Molitva
Foto: instagram@witt_deni - Pogled sa vidikovca Molitva

Vidikovac Molitva jedan je od najlepših vidikovaca u Srbiji. Pripada Specijalnom rezervatu prirode Uvac, mestu koje je poslednjih godina postalo simbol srpskog turizma. Vidikovac Molitva je jedan od mnogobrojnih vidikovaca, sa kojih se pruža nestvaran pogled na prelepe meandre Uvca, to jest Uvačko jezero, ali upravo on važi za najlepši.

Vidikovac Molitva
Foto: instagram@dmilitch

Gde se nalazi vidikovac Molitva?

Vidikovac Molitva se nalazi nedaleko od vrha Molitva, na nadmorskoj visini od 1247 metara. Vidikovac je opremljen drvenom platformom sa zaštitnom ogradom i do njega se stiže od kampa Markova ravan, pešačkom stazom u dužini od 5 kilometara. Put do vidikovca je veoma dobro obeležen i gotovo je nemoguće da negde zalutate.

Posebno mesto u ovoj avanturi zauzima i sam dolazak do vidikovca, jer ćete neprestano, tokom čitavog puta, moći da uživate u pogledu na nestvarne meandre Uvca. Staza je veoma lepo uređena i lako prohodna, a na putu do vidikovca ćete videti i viseći, pešački most, koji spaja dva sela. Takođe ćete proći i pored devojačke stene.

Specijalni rezervat prirode Uvac je jedno od retkih prirodnih staništa beloglavog supa. Ova retka vrsta, čini rezervat prirode posebnim. Ukoliko imate sreće, videćete let beloglavog supa tokom posete, što će priču učiniti potpunom.

Specijalni rezervat prirode Uvac privlači veliki broj ljubitelja prirode, avanturista i fotografa. Svako ko voli da putuje Srbijom, definitivno ima upisano ovo mesto na listi mesta koja je posetio. Ukoliko nije, sigurno planira, a to dovoljno govori o tome koliko je ovo mesto posebno.

Vidikovac Molitva
Foto: instagram@_martisa__

Vidikovac Molitva na mapi:

Nalazi se na teritoriji opštine Sjenica, od koje je udaljen nešto više od 15 kilometara.

Ukoliko želite da pročitate još tekstova o drugim zanimljivim mestima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstJezero Venčac – Prelepo, zeleno jezero na planini Venčac
Sledeći tekstVidikovac Banjska stena – Najlepši vidikovac na Tari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime