Vidikovac Crnjeskovo – Nacionalni park Tara

0
1499
Vidikovac Crnjeskovo
Foto: instagram@leva__carapa - Vidikovac Crnjeskovo

Vidikovac Crnjeskovo jedan je od mnogobrojnih vidikovaca Nacionalnog parka Tara, sa kojih se pružaju nestvarni pogledi na ovaj deo Srbije. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1035 metara i sa njega se pruža prelep pogled na Bajinu Baštu i klisuru reke Rače.

Vidikovac Crnjeskovo – Kako doći i šta videti?

Do vidikovca Crnjeskovo se dolazi veoma brzo i lako, nakon 15 minuta lagane šetnje kroz šumu. Smešten je na oko 900 metara udaljenosti od Manastirstih stanova i 3,5 kilometra od centra Kaluđerskih bara, na nadmorskoj visini od 1035 metara. Put do vidikovca možete pronaći na Gugl mapama, ali Vam navigacija neće biti potrebna kada se približite početku staze kroz šumu.

Vidikovac Crnjeskovo
Prirodne lepote na putu ka vidikovcu Crnjeskovo

Staza je označena i veoma lako prohodna i ukoliko je pratite, ne postoji šansa da se izgubite ili skrenete sa puta. Tokom ove kratke šetnje i pre samog dolaska do vidikovca, uživaćete u netaknutoj prirodi Tare. Ono što je naglašeno na jednoj od usputnih tabli, a naglašavamo i mi, jeste to da ne trebate skretati sa ove putanje. Tara je još uvek divlja planina i na njoj živi veliki broj medveda, na koje možete naići ukoliko zalutate u šumi. Upravo ova divljina i daje posebnu draž planini.

Vidikovac Crnjeskovo
Foto: instagram@aleksandar.markovic.78 – Pogled sa vidikovca Crnjeskovo

Na putu do samog vidikovca ćete naići na nekoliko klupa, gde možete sesti i uživati u čarima prirode. Sam vidikovac čini isturena, uska stena, zatupljenog vrha i male površine. Ograđen je drvenom ogradom, a pored nje se nalaze i klupe, tako da možete sesti i uživati u nestvarnom pogledu na Sokolinu, Gradinu, Krstastu stenu (stenu sa metalnim krstom na vrhu), bajinobaštansku kotlinu, Bajinu Baštu, kanjon reke Rače i istoimeni manastir.

Na snimku ispod možete pogledati kako izgleda i završni uspon na vidikovac:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanja Vilotijevic (@vilotijeviceva_s)

Vidikovac na mapi: 

Vidikovac Crnjeskovo je udaljen 3,5 kilometra od centra Kaluđerskih bara i oko 10 kilometara od Bajine Bašte.

Planina Tara ima pregršt vidikovaca, sa kojih se pruža nestvaran pogled, a pored vidikovca Crnjeskovo, predlažemo Vam da pročitate tekst o vidikovcima Banjska stena i Sokolarica, kao i da ih i posetite.

Ukoliko želite da saznate više informacija o mnogim drugim vidikovcima u Srbiji, kliknite ovde.

Prethodni tekstManastir Staro Hopovo – Stari manastir
Sledeći tekstBorkovačko jezero – Mesto za odmor na Fruškoj gori

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar !
Unesite svoje ime